Babesioza - Un real pericol!

Babesioza - Un real pericol!

Publicat pe: 2018-10-25

Desi este tentant sa ne gandim ca, o data cu venirea anotimpurilor reci si a ploilor, nu mai este necesar sa ne deparazitam animalutele de companie, acest lucru este cat se poate de gresit. 

Intr-adevar, sansele sa gasim purici suparatori la plimbare sau prin curte scad destul de mult, insa riscul sa intalnim capuse este din ce in ce mai mare. 

Capusele prefera anotimpurile mai racoroase, fiind cel mai active toamna si primavara. In zona noastra sunt capuse foarte periculoase pentru ca pot transmite boli precum boala Lyme si babesioza. 

Babesioza e o boala foarte grava, de la care, fara tratament, animalutul bolnav nu poate supravietui. Chiar si cu un tratament adecvat sunt cazuri care nu pot fi salvate. Adesea este nevoie sa analize de sange, eventual de perfuzii si transfuzii, iar pe langa suferinta profunda a animalutului dumneavoastra intervin si costuri ridicate de diagnostic si tratament. 

Animalutul dumneavoastra a fost muscat de o capusa?

In primul rand va rugam sa ne contactati la unul din numerele de telefon pe care le gasiti pe site. In functie de caz, se poate sa fie nevoie sa veniti cu animalutul la cabinet, sau va putem ajuta cu sfaturi pentru acasa. 

Ce observa proprietarul la un animalut bolnav de babesioza?

Cel mai adesea animalutul isi modifica brusc comportamentul, e mult mai abatut, mai retras. Nu prea vrea sa manance, uneori vomita, iar mai tarziu, in cazuri mai grave,  urina isi modifica culoarea, devenind rosiatica.

Daca observati oricare din aceste simptome, va rugam sa veniti cu animalutul la cabinet cat mai repede.